вторник, 30 юни 2015 г.

Суров шоколад @

Продукти:
1 чаша какаово масло
3/4 чаша тахан от кашу ( плюс 1/3 чаша какао за кафявите. ако търсите по силен шоколадов вкус, при кафевите може да не слагате тахан от кашу. но на моята снимка са с тахан от кашу)
5 с.л. агаве, мед или кленов сироп
Пуканки от амарант (несуровоядско) количество по желание
Ванилия
Канела
Щипка сол

Приготвяне:
Какаовто масло се разтапя на водна баня при температура не по-висока от 45 градуса. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре в блендер с миксер или енергично на ръка до хомогенна смес. По желание добавяте и пуканки от амарант които добавят на шоколада ефекта на аеро шоколад. Изсипвате в подходяща форма. Може да гарнирате с ядки и/ли сушени плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар