Продукти:
1 чаша какаово масло
3/4
чаша тахан от кашу ( плюс 1/3 чаша какао за кафявите. ако търсите по
силен шоколадов вкус, при кафевите може да не слагате тахан от кашу. но
на моята снимка са с тахан от кашу)
5 с.л. агаве, мед или кленов сироп
Пуканки от амарант (несуровоядско) количество по желание
Ванилия
Канела
Щипка сол
Приготвяне:
Какаовто
масло се разтапя на водна баня при температура не по-висока от 45
градуса. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре в блендер с
миксер или енергично на ръка до хомогенна смес. По желание добавяте и
пуканки от амарант които добавят на шоколада ефекта на аеро шоколад.
Изсипвате в подходяща форма. Може да гарнирате с ядки и/ли сушени
плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар