Нужните продукти са:
1ч.ч. майонеза - 1 опаковка от 200 г.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
ванилия (по желание)
За глазурата - шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвах 200 г. шоколадов кувертюр със 100 г. масло.
В
купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и
водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с
вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (аз ползвах
силиконова кръгла форма диаметър 27 см., така че изсипах сместа директно
в нея)
Печете 25 мин в загрята на 180 г С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка - ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 - 20 мин., а температурата - на 160г С.
За
да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в МВ
шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до
получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изтине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар