Продукти:
2 бр. пилешки гърди (пеперуда)
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
3 филии хляб
шепа сух босилек (или магданоз)
2 скилидки чесън
30 г масло
30 г масло
черен пипер, сол
7-8 чери домата
2 бр. авокадо
125 гр. Моцарела (или кашкавал)
зехтин
Почистете месото и разрежете всяко от
парчетата по дължина, така че от всяко едно парче да получите две
по-тънки. Общо ще разполагате с четири тънки парчета. Сложете ги в
прозрачно кухненско фолио и ги начукайте. Поръсете със сол и черен
пипер.
Включете фурната да загрее на 200 градуса.
Пригответе си три отделни дълбоки чинии. В едната чукнете двете яйца
и ги разбъркайте с прясното мляко. Във втората сложете брашното, а в
третата смлени в блендер филии хляб с чесън, босилек (магданоз) и масло,
наронени на трохи.
Пригответе си тава, постлана с хартия за печене.
Топнете пилешкото последователно в брашното, яйцето и накрая в сместа
от трохи. Поставете го в тавата. По същия начин оваляйте и останалите
парчета месо. Полейте със струйка зехтин и пъхнете тавата във фурната.
Печете около 10-12 минути, като на половината време обърнете с вилица
месото, за да се изпече равномерно коричката.
Докато чакате да се опече си подгответе останалите продукти. Измийте и
обелете чери доматите. Нарежете ги на кръгчета. Обелете и нарежете
авокадото на ленти.
Нарежете Моцарелата на кръгчета или настържете кашкавала.Извадете
тавата. Върху всяко парче пиле подредете кръгчета чери, върху тях ленти
авокадо и отгоре подредете кръгчетата Моцарела или кашкавал. Върнете
тавата във фурната, докато Моцарелата (кашкавала) се разлее.
Няма коментари:
Публикуване на коментар