Продукти:
• Натрошаваме пакет и половина бисквити и ги смесваме с разтопеното краве масло.
• Изсипват се в тава с отделящи се ринг и дъно.
• Сместа се притиска силно към дъното, за да се образува блат.
• Слага се в хладилника за около 10 минути, за да се стегне.
• През това време се приготвя кремообразната смес.
• 2 пакетчета желатин се разтварят на водна баня.
• Крема сирената се смесват със заквасената сметана и пудрата захар.
• Добавя се разтворения желатин.
• Разбърква се хубаво до получаването на хомогенна смес.
• И тя се оставя за 5-10 минути да стегне.
• След това се изсипва върху вече втвърдения блат.
• Оставя се в хладилника за около 3-4 часа.
• След това последният желатин се разтваря на водна баня.
• Ако сте избрали да декорирате с плодове ги подреждате и заливате с подсладен със захар желатин.
• А ако предпочитате със сладко го смесвате с желатина и изсипвате върху крема.
• Оставяте за още 1-2 часа и е готов за консумация.
- 125 г краве масло
- плодове / сладко
- 200 г бисквити
- 3 пакетчета желатин
- 250 г пудра захар
- 400 мл заквасена сметана
- 6 пакетчета крема сирене
• Натрошаваме пакет и половина бисквити и ги смесваме с разтопеното краве масло.
• Изсипват се в тава с отделящи се ринг и дъно.
• Сместа се притиска силно към дъното, за да се образува блат.
• Слага се в хладилника за около 10 минути, за да се стегне.
• През това време се приготвя кремообразната смес.
• 2 пакетчета желатин се разтварят на водна баня.
• Крема сирената се смесват със заквасената сметана и пудрата захар.
• Добавя се разтворения желатин.
• Разбърква се хубаво до получаването на хомогенна смес.
• И тя се оставя за 5-10 минути да стегне.
• След това се изсипва върху вече втвърдения блат.
• Оставя се в хладилника за около 3-4 часа.
• След това последният желатин се разтваря на водна баня.
• Ако сте избрали да декорирате с плодове ги подреждате и заливате с подсладен със захар желатин.
• А ако предпочитате със сладко го смесвате с желатина и изсипвате върху крема.
• Оставяте за още 1-2 часа и е готов за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар