вторник, 9 юни 2015 г.

Португалски тартове

Съставки

  • 375 г маслено тесто
  • 2 с.л. канела
  • 125 г заквасена сметана
  • 1  яйце
  • 1 ч.л. ванилова паста
  • 5 с.л. кафява захар
  • 1  портокал, сок 
    1. Разстелете масленото тесто върху набрашнен плот и го разрежете на две. Едната част приберете за друг път. Другата част, с размери 20х20 см, поръсете канелата и хубаво я втрийте в него. Обърнете я наобратно и я навийте на тънко рулце. Разрежете го на 6 еднакви парчета.
    2. Притиснете с ръка всяко парче така, че да се сплеска. Поставете в гнездо на форма за мъфини. Печете кошничките в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
    3. За крема разбийте яйцето в купа заедно със захарта, ваниловата паста, настърганата портокалова кора и сметаната.
    4. Разтворете леко изпечените кошнички с помощта на лъжичка и ги напълнете с крем. Върнете ги във фурната за още 8 минути.
    5. За карамела сипете захарта в дълбок съд с дълга дръжка. щома се разтопи, добавете портокаловия сок. разклатете съда и оставете карамела да образува балончета известно време.
    6. Поставете поизстиналите тартове върху решетка и върху всяка сипете врял карамел. Поднесете тартовете изстинали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар