сряда, 10 юни 2015 г.

Браунис с орехи

Необходими Съставки


  • масло - 180 г
  • шоколад - 180 г натурален (60%)
  • яйца - 3 броя
  • есенция - 1 ч.л. ванилова
  • кафява захар - 250 г
  • брашно - 100 г
  • сол - 1 шипка
  • орехи - 150 г едро нарязани
Разбийте много добре яйцата и захарта, докато се получи пухкав и гладък крем. Добавете ванилията и разбийте още малко.

Разтопете настъргания шоколад с маслото в съд на водна баня, охладете сместа и я добавете към яйчната при непрекъснато разбиване на ниска степен.

С помощта на шпатула разбъркайте с пресятото брашно със солта, колкото да се смесят. Не бъркайте прекалено много и накрая прибавете нарязаните орехи.

Сместа се изсипва в правоъгълна форма, намаслена и застлана с хартия за печен. Сложете да се в предварително нагрятата фурна на 180 за 25 минути.

Отгоре трябва да се получи леко светла коричка, а вътрешността да остане влажна и мека. Готовия браунис с орехи оставете да се охлади във формата. Отстранете хартията и нарежете на квадрати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар