Необходими Съставки
- масло - 180 г
- шоколад - 180 г натурален (60%)
- яйца - 3 броя
- есенция - 1 ч.л. ванилова
- кафява захар - 250 г
- брашно - 100 г
- сол - 1 шипка
- орехи - 150 г едро нарязани
Разтопете настъргания шоколад с маслото в съд на водна баня, охладете сместа и я добавете към яйчната при непрекъснато разбиване на ниска степен.
С помощта на шпатула разбъркайте с пресятото брашно със солта, колкото да се смесят. Не бъркайте прекалено много и накрая прибавете нарязаните орехи.
Сместа се изсипва в правоъгълна форма, намаслена и застлана с хартия за печен. Сложете да се в предварително нагрятата фурна на 180 за 25 минути.
Отгоре трябва да се получи леко светла коричка, а вътрешността да остане влажна и мека. Готовия браунис с орехи оставете да се охлади във формата. Отстранете хартията и нарежете на квадрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар