Продукти за 4 порции
600 г пилешко филе
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. пресен розмарин
настъргана кора от 1/2 лимон
200 г майонеза
галета за паниране
40 г настърган пармезан
Приготвяне
* Нарежете месото на дълги филета. Натрийте го с лимоновата кора, нарязания на ситно розмарин, солта и пипера.
* Сипете майонезата в купичка и я разбъркайте с вилица за да стане кремообразна.
* В друг съд смесете галетата и пармезана, и разбъркайте.
* Топнете пилешките филета в майонезата, а след това ги оваляйте в
панировката. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте
предварително фурната на 220*. Изпечете месото за 10 - 15 минути, но в
никакъв случай не го оставяйте да се пече по-дълго. Резултатът е
вълшебен - ще получите крехко месо с хрупкава коричка. Майонезата го
прави сочно, а същевременно вкуса е като на панирано пиле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар