сряда, 10 юни 2015 г.

Немска палачинка


Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. големи
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1/3 к.л.
  • ванилия - капки есенция
  • лимони - 1 ч.л. настъргана кора, може и от портокал
  • масло - 1/2 пакетче краве
Сложете мекото масло в тава с незалепващо покритие с диаметър около 25 см и я пъхнете в затоплената на 200 градуса фурна.

Разбийте леко яйцата, колкото само да се смесят жълтъците и белтъците. Добавете към тях прясното мляко, брашното, захарта и солта, настърганата цитрусова кора и ваниловата есенция. Хубаво разбийте сместа и я сипете в тавата с разтопеното масло, което сте разстелили по дъното и стените на тавата.

Сложете немската палачинка да се пече за 15 минути на 190-200 градуса, след това намалете на 170 градуса и доопечете за още 15 минути. По време на печенето на немската палачинка не отваряйте фурната.

Когато е готова, изключете фурната, отворете леко вратата й и оставете палачинката вътре за 10 минути. Това се прави с цел да не се получи много рязка промяна в температурата и палачинката, която трябва да се е надула добре, да спадне.

Поднесете палачинката поръсена с пудра захар по желание, а може да я гарнирате с мед и плодове

Няма коментари:

Публикуване на коментар