вторник, 9 юни 2015 г.

Орехова торта @

Необходими продукти

  • 125 гр масло нарязано на кубчета
  • 225 гр брашно
  • 15гр какао
  • 18 гр пудра захар
  • 1/2ч.л. сол
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 4с.л. студена вода
за крема:
  • 250 гр орехи
  • 220 мл захарен сироп
  • 340 гр кафява захар
  • 2 ванилии
  • 75 гр масло
  • 110 мл течна сметана
  • 6 яйца
  • 2 щипки сол
  1. За тестото: смесваме маслото в останлаите съхи съставки и разбиваме всичко добре. Добавяме  водата и замесваме тесто. Покриваме и оставяме в хладилник поне 1 час.
  2. Набрашняваме  форма - по дълбока и  разстиламе добре тестото като добре покриваме външния ъгъл.  Правим дупки с вилица.
  3. Загряваме фурната на 180 гр и печем (като сложим  зрял боб ,за да не се надигне тестото) за около 15 мин.
  4. Леко запичаме орехите и  ги натрошаваме добре.
  5. Смесваме в тенджерка захарния сироп, маслото  , захарта и  ванилията. Като се разтопи захарат махаме от огъня.
  6. Добавяме сметанта  и яйцата едно по едно  като непрестанно бъркаме.
  7. Смесвмае крема с орехите и изсипваме в блата.
  8. Печем още 40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар