Орехова торта @
Необходими продукти
-
125 гр масло нарязано на кубчета
-
225 гр брашно
-
15гр какао
-
18 гр пудра захар
-
1/2ч.л. сол
-
1 пакетче ванилова захар
-
4с.л. студена вода
за крема:
-
250 гр орехи
-
220 мл захарен сироп
-
340 гр кафява захар
-
2 ванилии
-
75 гр масло
-
110 мл течна сметана
-
6 яйца
-
2 щипки сол
-
За тестото: смесваме маслото в останлаите съхи съставки и разбиваме
всичко добре. Добавяме водата и замесваме тесто. Покриваме и оставяме в
хладилник поне 1 час.
-
Набрашняваме форма - по дълбока и разстиламе добре тестото като добре покриваме външния ъгъл. Правим дупки с вилица.
-
Загряваме фурната на 180 гр и печем (като сложим зрял боб ,за да не се надигне тестото) за около 15 мин.
-
Леко запичаме орехите и ги натрошаваме добре.
-
Смесваме в тенджерка захарния сироп, маслото , захарта и ванилията. Като се разтопи захарат махаме от огъня.
-
Добавяме сметанта и яйцата едно по едно като непрестанно бъркаме.
-
Смесвмае крема с орехите и изсипваме в блата.
-
Печем още 40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар