сряда, 10 юни 2015 г.
Флорентини с шоколад
2 белтъка от средно големи яйца, разбити с вилица
60-70 г пудра захар
щипка морска сол ( стрити люспи или фино смляна)
130 г филирани бадеми *
настъргана кора от един портокал
60 г черен шоколад 70 % (или полусладък)
* ако белтъците са по-големи, при необходимост добавете накрая още малко бадеми
Смесват се бадемите, захарта и солта, разбъркват се. Добавят се белтъците и се разбърква внимателно. Прибавя се кората от портокал. Тава ** се застила с хартия за печене, която съвсем леко се намазва с олио с неутрална миризма. Върху нея с помощта на лъжица или с ръце се слага по малко от сместа и се притиска до равномерно тънък пласт и без да има дупки между бадемите. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна, около 10-15 минути, до равномерно златист цвят. Когато са готови, тавата се изважда, изчакват се леко да се охладят и стегнат, преместват се с тънка шпатула (шпатула за торта например) върху решетка.
Шоколада се разтопява на водна баня и се разпределя върху долната страна на бисквитите.
Съхраняват се в плътно затваряща се кутия.
** Препоръчвам алуминиева или бяла тава. Най-добър резултат се получава, ако към края на печенето тавата се премести в горна позиция.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар