сряда, 10 юни 2015 г.

Огретен с тиквички и патладжан @


 

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • тиквички - 250 г
  • картофи - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - за овалване на патладжаните
  • зехтин - 50 мл
  • топено сирене - 1 пакет
  • яйца - 3 - 4 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
Oбелете патладжаните и ги нарежете на дълги парчета с дебелина до 1 см. Поръсете ги със сол, оставете 20-30 минути да се отцедят от горчивината, измийте ги и ги подсушете.

Овалвайте ги в малко брашно и ги изпържете до зачервяване в сгорещена мазнина. Нареждайте ги в съд и отгоре ги полейте със смес от пресования чесън и зехтин. посолете и сложете в съд с чесън и зехтин.

Картофите измийте и сложете да се сварят до полуготовност, след което ги обелете и нарежете на кръгове. Нарежете на кръгове и тиквичките.

В намаслена тава сложете ред патладжани, като застъпвате краищата им, след това ред картофи, ред топено сирене (неплътен) и трети ред тиквички по същия начин. Между редовете поръсвайте със сол, черен и бял пипер и филийки масло.

Най-отгоре завършете с топено сирене и полейте огретена с разбитите яйца и прясно мляко. Сложете да се изпече в загрята умерена фурна за около 25-30 минути.

Огретенът с тиквички и патладжан може да се поднесе топъл или студен. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар