Продукти:
100 г кори за баница
70 г масло
1 л прясно мляко
60 г нишесте ванилия
1 ч.ч. захар
4 с.л. пудра захар
4 бр. яйца
ванилия
В намаслена тава се натрошават корите и се пекат до златисто с парчета масло разпределени равномерно. Залива се с крем ванилия: нишестето и ванилията се разбъркват с прясното
мляко, а жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. После внимателно се
смесват и се вари до сгъстяване. Изсипва се върху корите. Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, намазва се, наръсва се
със счукани орехи и се пече на слаба или затоплена фурна докато
белтъците се втвърдят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар