сряда, 10 юни 2015 г.

Сладкиш с кори и ванилов крем

 
Продукти:

100 г кори за баница
70 г масло
1 л прясно мляко
60 г нишесте ванилия
1 ч.ч. захар
4 с.л. пудра захар
4 бр. яйца
ванилия
 
 В намаслена тава се натрошават корите и се пекат до златисто с парчета масло разпределени равномерно. Залива се с крем ванилия: нишестето и ванилията се разбъркват с прясното мляко, а жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. После внимателно се смесват и се вари до сгъстяване. Изсипва се върху корите. Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, намазва се, наръсва се със счукани орехи и се пече на слаба или затоплена фурна докато белтъците се втвърдят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар