сряда, 10 юни 2015 г.

Марокански ореховки

Продукти за 22-24 броя:
  • 300 г едро смлени орехи
  • 1 белтък от голямо яйце (или 2 от малки яйца)
  • 60 г кристална захар
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица ванилова есенция
  • 22-24 цели половинки от орехови ядки
Белтъкът се смесва със захарта и се разбива с телена бъркалка докато побелее. Добавят се канелата, ванилията и ореховите ядки. Объркват се добре. От сместа се оформят топки, с големината на орех и се подреждат в тава върху хартия за печене. Хартията може да се намаже с малко разтопено масло. В зависимост от големината на белтъка сместа може да бъде по-рядка или по-лепкава. Ако трудно се оформят на ръка топки се добавят малко орехи или брашно.
Върху всяка топка се слага по една половинка от орех, като леко се притискат към тавата. Пекат се на 190°C за 8 минути или докато придобият златисто кафяв цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар