вторник, 9 юни 2015 г.

Чийзкейк Нутела без печене @

Необходими продукти

За блата:
  • 250 гр бисквити
  • 75 гр масло
  • 1 с.л. нутела
  • 25 гр лешници
  • 1 щипка сол
За крема основа:
  • 500 гр крема сирене
  • 400 гр течен шоколад нутела
  • 60 гр захар
  • 1 щипка сол

  1. Натрошаваме бисквитите с лешниците. Добавяме маслото, солта и нутелата. Объркваме добре.
  2. Притискаме сместта с помощта на чаша или лъжица към дъното на тавичка.
  3. Оставяме в хладилник да се охлади добре.
  4. Разбиваме крема сиренето с солта и захарта. Добавяме леко и по малко течния шоколад, трябва да постигнем хомогенна смес.
  5. Изсипваме крема върху блата и заглаждаме добре.
  6. Оставяме да се охлади поне  няколко часа и е готов за сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар