сряда, 10 юни 2015 г.

Бадемови бисквитки с бял шоколад


50 гр. бял шоколад
115 гр. (1 ч.ч.) смелени белени бадеми
2 белтъка – 75 гр.
200 гр. (1 ч.ч.) захар
½ ч.л. екстракт ванилия
¼ ч.л. бадемов екстракт
пудра захар за наръсване
Начин на приготвяне:
Фурната се пуска да нагрява на 150˚С. Две големи тави се покриват с пекарска хартия. Ползвала съм тавите на фурната. Шоколада се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади. Белтъците се разбиват на гъста пяна. Без да се спира разбъркването, към тях се прибавя на порции захарта. След това се добавят есенциите, бадемите и охладеният шоколад. Разбърква се за кратко, колкото да се смесят. Ако желаете охладете сместта в хлбадилника за 15-20 минути.
С помоща на 2 чаени лъжички, насипете сместта на купчинки в застланите с пекарска хартия тави. С едната лъжичка загребвайте от тестото,  а с другата го избутвайте в тавата. Не забравяйте да оставяте разстояние между бисквитките. Наръсете ги с пудра захар и сложете тавите във фурната. Пекът се 20-25 мин. или докато на пипане не са меки. Изваждат се от фурната и след като се отделят от пекарската хартия се оставят да изстинат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар