сряда, 10 юни 2015 г.

Мариновани бутчета в йенска тенджера @

  • пилешки крилца - 1 тарелка, може и с бутчетата
  • соев сос - на вкус
  • олио - 3 супени лъжици
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - смлян 1/2 чаена лъжичка
  • чесън - на прах 1/2 пакетче
  • червен пипер - сладък 1 чаена лъжичка
  • дижонска горчица - 1 чаена лъжичка
  • мед - 1, 1/2 чаени лъжички
  • чубрица - 2 - 3 щипки
Измиваме хубаво месцето и го подсушаваме с мека домакинска кърпа. Слагаме го в йенска тенджера за готвене и заливаме с марината от гореспоменатите продукти.

Разбъркваме добре и оставяме похлупени в хладилника за не по малко от 2-3 часа, колкото повече престоят така толкова е по добре.

Изваждаме от хладилника и тенджерата слагаме в студена фурна. Включвме на 250 градуса и печем до готовност или иначе казано около 45 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар