сряда, 10 юни 2015 г.

Ореховки

Продукти:
5 белтъка
1 ч л лимонов сок
1 1/3 ч чаша захар
2 1/2 -3 ч.ч фино смлени орехи
няколко капки течна есенция по желание

(1 каф. л. какао  за цвят, ако са нова реколта орехите) 


Приготвяне:

* Фурната се включва на 100 - 110*
* Разбиват се белтъците и захарта на гъст сняг, като по време на разбиването се прибавя и лимоновия сок по малко.
* Прибавят се фино смлените орехи и разбърква внимателно с лъжица.
* Взема се от сместа с чаена лъжица и поставя върху пекарска хартия.
* Тавата се поставя във фурната и се суши продължително време (като се пипне с пръст да е поизсъхнало - леко покафеняват )
* Отлепват се от хартията докато са топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар