сряда, 10 юни 2015 г.

Ванилова пана кота

Продукти:

  • 300 мл сладкарска сметана
  • 300 мл прясно мляко
  • 60 г захар
  • 1бр шушулка ванилия
  • 10 г желатин
Приготвяне:

• Желатина се разтваря в малко вода, за да набъбне.
• Всички останали продукти се слагат в тенджерка (шушулката ванилия се разрязва по дължина за да и паднат семенцата) и се нагряват на котлон като се бърка непрекъснато.
• Като сместа заври се отнема и се прибавя желатина.
• Сместа се разпределя в купички (шушулката остава на дъното и се изхвърля после).
• Десертът се оставя в хладилник за поне 3-4 часа, за да стегне.
• За да извадите десерта лесно от формичките, може да ги потопите за кратко в съд с гореща вода или просто да отделите крайчетата на пана котата от формичката с помощта на нож.
• След което може да се декорира по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар