Нужните продукти:
За блата:
6 яйца
180 г захар
160 г пресято брашно
За крема:
4 пакетчета по 125 г крема сирене
200 мл сладкарска сметана
200 г заквасена сметана
160 г пудра захар
160 г кристална захар
ванилия есенция
ананас от консерва
филирани бадеми
готово захарно тесто за моделиране на украса
смес от пудра захар и масло за намазване на тортата
Начин на приготвяне:
За блата:
1. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата и избийте белтъците на сняг.
2.
Добавете 180 г захар при жълтъците и разбийте с миксер. Добавете
белтъците, разбъркайте внимателно с дървена лъжица и добавете пресятото
брашно, разбъркайте отново.
3. Намажете тава с масло и я набрашнете.
Изсипете яйчната смес и изпечете блата на 170-180º за около 30 мин. За
тортата са ви необходими 3 блата.
За крема:
4.
Смесете в купа 160 г пудра захар, 160 г кристална захар , пакетчетата
крема сирене, течната и заквасена сметана, ванилията и разбъркайте с
миксер.
5. Нарежете около 4 парчета ананас на ситно.
6. Върху картонена подложка с фолио сложете един блат, сиропирайте го със сока от ананас и го намажете с готовия крем.
7.
Върху крема наредете парчетата ананас, поръсете с филирани бадеми,
отново сложете блат и повторете реда на подреждане, като завършите с
блат.
8. Намажете тортата отгоре и от всичките й страни с масло
смесено с пудра захар. Разточете захарно тесто и оформете украса по ваш
вкус, като гледате да покриете цялата повърност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар