вторник, 9 юни 2015 г.

ТОРТА С КРЕМА СИРЕНЕ, ПАРЧЕНЦА АНАНАС И ФИЛИРАНИ БАДЕМИ

Нужните продукти:

За блата:

6 яйца
180 г захар
160 г пресято брашно

За крема:
4 пакетчета по 125 г крема сирене
200 мл сладкарска сметана
200 г заквасена сметана
160 г пудра захар
160 г кристална захар
ванилия есенция
ананас от консерва
филирани бадеми
готово захарно тесто за моделиране на украса
смес от пудра захар и масло за намазване на тортата

Начин на приготвяне:

За блата:

1. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата и избийте белтъците на сняг.
2. Добавете 180 г захар при жълтъците и разбийте с миксер. Добавете белтъците, разбъркайте внимателно с дървена лъжица и добавете пресятото брашно, разбъркайте отново.
3. Намажете тава с масло и я набрашнете. Изсипете яйчната смес и изпечете блата на 170-180º за около 30 мин. За тортата са ви необходими 3 блата.

За крема:
4. Смесете в купа 160 г пудра захар, 160 г кристална захар , пакетчетата крема сирене, течната и заквасена сметана, ванилията и разбъркайте с миксер.
5. Нарежете около 4 парчета ананас на ситно.
6. Върху картонена подложка с фолио сложете един блат, сиропирайте го със сока от ананас и го намажете с готовия крем.
7. Върху крема наредете парчетата ананас, поръсете с филирани бадеми, отново сложете блат и повторете реда на подреждане, като завършите с блат.
8. Намажете тортата отгоре и от всичките й страни с масло смесено с пудра захар. Разточете захарно тесто и оформете украса по ваш вкус, като гледате да покриете цялата повърност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар