сряда, 10 юни 2015 г.

Ако досега не сте правили кекс

Ако досега не сте правили кекс, значи имате нужда точно от тази рецепта - бърз, лесен и вкусен кекс за начинаещи. Необходими продукти: 200 гр меко краве масло 250 гр захар 2 големи яйца (или 3 по-дребни) 200 гр заквасена сметана 300 гр брашно тип 500 3 ч. л. бакпулвер Начин на приготвяне: Квадратна форма (22 см) или кръгла (24 см) се застила с хартия за печене или се намаслява и се поръсва с брашно. Фурната се загрява на 180 С. Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко тестото се разбива добре. Добавя се сметаната и всичко се разбърква отново. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Изсипва се при маслената смес. Тестото се разбърква добре. Изсипва се във формата. Кексът се пече 45-60 минути или до готовност. Проверява се с дълъг дървен шиш (ако излезе сух, значи кексът е готов). Охлажда върху метална решетка.

Ако досега не сте правили кекс, значи имате нужда точно от тази рецепта - бърз, лесен и вкусен кекс за начинаещи. Необходими продукти: 200 гр меко краве масло 250 гр захар 2 големи яйца (или 3 по-дребни) 200 гр заквасена сметана 300 гр брашно тип 500 3 ч. л. бакпулвер Начин на приготвяне: Квадратна форма (22 см) или кръгла (24 см) се застила с хартия за печене или се намаслява и се поръсва с брашно. Фурната се загрява на 180 С. Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко тестото се разбива добре. Добавя се сметаната и всичко се разбърква отново. Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Изсипва се при маслената смес. Тестото се разбърква добре. Изсипва се във формата. Кексът се пече 45-60 минути или до готовност. Проверява се с дълъг дървен шиш (ако излезе сух, значи кексът е готов). Охлажда върху метална решетка.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/ako-dosega-ne-ste-pravili-keks.25588.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар