Продукти за тава с размер 20-26 см
1 чаена чаша белтъци – около 8 белтъка
¾ чаена чаша захар
около 150 грама сурови бадеми
200 грама шоколад (използвах натурален с 70% какаово съдържание)
Приготовление:
Бадемите са бланшират, подсушават се добре и се обелват. Шоколадът се
натрошава на едри парчета и заедно с бадемите и ½ чаена чаша захар се
смилат в кухненския блендер
Белтъците, заедно с останалата захар се разбиват на твърда пяна.
Съвсем леко към белтъците се прибавят с разбъркване смлените ядки и
шоколадът. Дъното на форма за торта със свалящи се стени се покрива с
хартия за печене и сместта се изсипва, като лекичко се заглажда отгоре с
шпатула. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна
около 35-40 минути или докато клечка за зъби забита в центъра излезе
суха. Сладкишът се охлажда напълно преди да се извади от формата. За
по-лесно изваждане се обикаля с остър нож по стената на формата. Преди
сервиране може да се поръси с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар