сряда, 10 юни 2015 г.

Шоколадово- бадемов сладкиш без брашно @

Продукти за тава с размер 20-26 см
1 чаена чаша белтъци – около 8 белтъка
¾ чаена чаша захар
около 150 грама сурови бадеми
200 грама шоколад (използвах натурален с 70% какаово съдържание)
Приготовление:
Бадемите са бланшират, подсушават се добре и се обелват. Шоколадът се натрошава на едри парчета и заедно с бадемите и ½ чаена чаша захар се смилат в кухненския блендер
Белтъците, заедно с останалата захар се разбиват на твърда пяна. Съвсем леко към белтъците се прибавят с разбъркване смлените ядки и шоколадът. Дъното на форма за торта със свалящи се стени се покрива с хартия за печене и сместта се изсипва, като лекичко се заглажда отгоре с шпатула. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути или докато клечка за зъби забита в центъра излезе суха. Сладкишът се охлажда напълно преди да се извади от формата. За по-лесно изваждане се обикаля с остър нож по стената на формата. Преди сервиране може да се поръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар