сряда, 17 юни 2015 г.
Палачинкова торта с тиквички и чушки @
Необходими продукти:
10 яйца
100 мл прясно мляко
2 тиквички
7-8 печени червени чушки
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
кокосово масло
сол и черен пипер на вкус
за пълнежа:
500 г нискомаслена извара/крема сирене
200 г краве сирене
копър
Начин на приготвяне:
В две отделни купички разделям по 5 яйца, 50 мл мляко, сол и черен пипер. След това нарязвам тиквичките на ситно и ги задушавам без мазнина, докато омекнат. Добавям ги към първата купа с яйца. Нарязвам чушките и лука, и също ги задушавам без мазнина. Тях добавям към втората купа.
От всяка смес се приготвят по няколко омлета в тиган за омлет или палачинки, който само съм намазала на дъното с кокосово масло. Ако нямате може да използвате зехтин за готвене или обикновено олио. На мен ми се получиха по 3 от всяка смес, като моите станаха малко по-дебелички.
След като съм готова с “блатовете” за тортата, приготвям и пълнежа. В купа намачквам сиренето, изварата (ползвам една нискомаслена на Pilos, защото има много кремообразна структура), копърът и счуканите скилидки чесън.
На дъното на чиния поставям омлет с чушки, след това пълнеж, следва омлет с тиквички и така редувам омлетите и пълнежа, докато не завърша тортата с омлет. Оставя се в хладилника да стегне за 2 часа
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар