сряда, 10 юни 2015 г.

Кесадия с рачешко месо и чедър @

Продукти:
4 тортия питки
400 грама рулца от раци или скариди (нарязани на малки парченца)
100 мл. чили
200 грама сирене чедър (настъргано)
1 прясна чушка (нарязана на малки парченца)
Зехтин
5 скилидки чесън (смлени)
1 голяма глава лук (нарязана на малки парченца)
сол и черен пипер
Загрейте дълбок тиган на средна температура.
Добавете малко зехтин. Добавете лука, чушката, чили соса, сол и черен пипер. Запържете добре. Когато е готово прехвърлете в чиния.
Използвайки същия тиган загрейте още малко зехтин. Добавете чесъна и раците (или скариди). Подправете със сол и черен пипер и гответе, докато се запържат добре. Прехвърлете в чиния.
Използвайки същия тиган загрейте няколко капки зехтин. Добавете в тигана първата тортия за 30 секунди, докато се нагорещи след което я обърнете. С помощта на малка лъжичка, добавете малко от зеленчуковата смес само върху половината от тортията. Добавете малко месо от раци върху зеленчуците и поръсете отгоре с настърганото сирене. Докато поръсите със сиренцето тортилата трябва да е готова. Хванете за крайчето питката (откъм страната без никакви съставки) и с нея захлупете (покрийте) другата половина от питката с плънката. Натиснете малко с помощта на шпатула, докато сиренето се разтопи и горната част залепне за долната. Приготвена по този начин кесадията ще прилича на пица калцоне, ще се запечата добре, и шанса да се разпадне или съставките й да изподадат е малък. Можете да сервирате със заквасена сметана, различни видове салса, зелена салата, гуакамоле и друго по избор.
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар Брашното, бакпулвера и пудрата захар се пресяват в купа. Към тях се добавя нарязаното на парченца масло. Омесва се за кратко, добавя се жълтъка, ванилията и водата. Омесва се тесто. Оформя се на топка, която се увива с фолио и се поставя в хладилник за около 30-40 минути. Намазняват се с масло формичките за тарталети. От тестото се късат малки парчета, които се разточват с точилка на кръгове малко по-големи от формите. Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Излишното тесто в горната част на формите се маха. Дъното на всяка оформена по този начин тарталета се надупчва с вилица. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат и чак тогава се пълнят с крем. Необходими продукти за крема: 50 гр. захар 4 жълтъка 30 гр. царевично нишесте 250 мл. прясно мляко 1 ч.л. ванилова есенция Млякото се загрява в тенджерка на умерен огън, докато почти започне да завира. Разбъркайте жълтъците със захарта, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте и объркайте добре. Към получената смес от яйцата, захарта и нишестето си добавя и врялото мляко, но на тънка струйка. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато около 3-4 минути, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя ванилията. Тенджерката с готовият крем се покрива с прозрачно фолио за да не се образува коричка, докато изстива. Оставя се да изстине напълно. И за топинга от ягоди: 200 гр. пресни ягоди Супена лъжица меди и супена лъжица лимонов сок Почистените, измити и нарязани на четвъртинки ягоди се смесват меда и лимоновия сок. Оставят се да престоят 10-ина минутки и ако пуснах много сокче се прецеждат. Върху тарталетите се слага от изстиналия млечен крем, а отгоре една лъжица от ягодите.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар Брашното, бакпулвера и пудрата захар се пресяват в купа. Към тях се добавя нарязаното на парченца масло. Омесва се за кратко, добавя се жълтъка, ванилията и водата. Омесва се тесто. Оформя се на топка, която се увива с фолио и се поставя в хладилник за около 30-40 минути. Намазняват се с масло формичките за тарталети. От тестото се късат малки парчета, които се разточват с точилка на кръгове малко по-големи от формите. Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Излишното тесто в горната част на формите се маха. Дъното на всяка оформена по този начин тарталета се надупчва с вилица. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат и чак тогава се пълнят с крем. Необходими продукти за крема: 50 гр. захар 4 жълтъка 30 гр. царевично нишесте 250 мл. прясно мляко 1 ч.л. ванилова есенция Млякото се загрява в тенджерка на умерен огън, докато почти започне да завира. Разбъркайте жълтъците със захарта, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте и объркайте добре. Към получената смес от яйцата, захарта и нишестето си добавя и врялото мляко, но на тънка струйка. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато около 3-4 минути, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя ванилията. Тенджерката с готовият крем се покрива с прозрачно фолио за да не се образува коричка, докато изстива. Оставя се да изстине напълно. И за топинга от ягоди: 200 гр. пресни ягоди Супена лъжица меди и супена лъжица лимонов сок Почистените, измити и нарязани на четвъртинки ягоди се смесват меда и лимоновия сок. Оставят се да престоят 10-ина минутки и ако пуснах много сокче се прецеждат. Върху тарталетите се слага от изстиналия млечен крем, а отгоре една лъжица от ягодите.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар Брашното, бакпулвера и пудрата захар се пресяват в купа. Към тях се добавя нарязаното на парченца масло. Омесва се за кратко, добавя се жълтъка, ванилията и водата. Омесва се тесто. Оформя се на топка, която се увива с фолио и се поставя в хладилник за около 30-40 минути. Намазняват се с масло формичките за тарталети. От тестото се късат малки парчета, които се разточват с точилка на кръгове малко по-големи от формите. Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Излишното тесто в горната част на формите се маха. Дъното на всяка оформена по този начин тарталета се надупчва с вилица. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат и чак тогава се пълнят с крем. Необходими продукти за крема: 50 гр. захар 4 жълтъка 30 гр. царевично нишесте 250 мл. прясно мляко 1 ч.л. ванилова есенция Млякото се загрява в тенджерка на умерен огън, докато почти започне да завира. Разбъркайте жълтъците със захарта, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте и объркайте добре. Към получената смес от яйцата, захарта и нишестето си добавя и врялото мляко, но на тънка струйка. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато около 3-4 минути, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя ванилията. Тенджерката с готовият крем се покрива с прозрачно фолио за да не се образува коричка, докато изстива. Оставя се да изстине напълно. И за топинга от ягоди: 200 гр. пресни ягоди Супена лъжица меди и супена лъжица лимонов сок Почистените, измити и нарязани на четвъртинки ягоди се смесват меда и лимоновия сок. Оставят се да престоят 10-ина минутки и ако пуснах много сокче се прецеждат. Върху тарталетите се слага от изстиналия млечен крем, а отгоре една лъжица от ягодите.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html
200 гр. брашно 100 гр. масло (нарязано на парченца) 1 жълтък 3 с л ледена вода 1 малка лъжичка (за кафе) бакпулвер 1 ванилия 2-3 с.л. пудра захар Брашното, бакпулвера и пудрата захар се пресяват в купа. Към тях се добавя нарязаното на парченца масло. Омесва се за кратко, добавя се жълтъка, ванилията и водата. Омесва се тесто. Оформя се на топка, която се увива с фолио и се поставя в хладилник за около 30-40 минути. Намазняват се с масло формичките за тарталети. От тестото се късат малки парчета, които се разточват с точилка на кръгове малко по-големи от формите. Тестото се притиска с пръсти плътно по стените и дъното на формичките. Излишното тесто в горната част на формите се маха. Дъното на всяка оформена по този начин тарталета се надупчва с вилица. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна до придобиване на лек златист цвят. Оставят се да изстинат и чак тогава се пълнят с крем. Необходими продукти за крема: 50 гр. захар 4 жълтъка 30 гр. царевично нишесте 250 мл. прясно мляко 1 ч.л. ванилова есенция Млякото се загрява в тенджерка на умерен огън, докато почти започне да завира. Разбъркайте жълтъците със захарта, докато сместа побелее. Добавете царевичното нишесте и объркайте добре. Към получената смес от яйцата, захарта и нишестето си добавя и врялото мляко, но на тънка струйка. Сместа се връща в тенджерата и се слага на котлона. Разбърква се непрекъснато около 3-4 минути, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя ванилията. Тенджерката с готовият крем се покрива с прозрачно фолио за да не се образува коричка, докато изстива. Оставя се да изстине напълно. И за топинга от ягоди: 200 гр. пресни ягоди Супена лъжица меди и супена лъжица лимонов сок Почистените, измити и нарязани на четвъртинки ягоди се смесват меда и лимоновия сок. Оставят се да престоят 10-ина минутки и ако пуснах много сокче се прецеждат. Върху тарталетите се слага от изстиналия млечен крем, а отгоре една лъжица от ягодите.

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/tartaleti-s-vanilov-krem-i-yagodi-za-praznika.15092.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар