сряда, 10 юни 2015 г.

Йоркширски пудинг със синьо сирене

Продукти:

2 яйца ( ХL)
1 ч. ч. (250 мл) прясно мляко
2 с. л. разтопено и охладено краве масло
1 ч. ч. (120 г) брашно тип 500
1/2 ч. л. сол
щипка смлян черен пипер
35 г синьо сирене, натрошено
1 с. л. листа от прясна мащерка
или 1 ч. л. суха мащерка

Приготвяне:

• За рецептата "Йоркширски пудинг със синьо сирене" в голяма купа се разбиват с тел яйцата, прясното мляко, разтопеното краве масло, брашното, солта и черният пипер.
• Всичко се разбива докато сместа стане еднородна без буци.
• Прибавят се листата от мащерката и натрошеното синьо сирене.
• Тестото за Йоркширски пудинг със синьо сирене се разбърква добре.
• Купата с тестото се покрива със "свежо" фолио" и се поставя в хладилник за минимум 2 часа.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Огнеупорна тава за мини мъфини (12х30 мл) се намаслява добре.
• Всяка кошница се пълни с охладеното тесто за Йоркширски пудинг със синьо сирене почти догоре.
• Тестото, което остава в купата, се връща в хладилника, докато се пече първата партида от Йоркширския пудинг със синьо сирене.
• Йоркширските пудинги със синьо сирене се пекат 18 минути, след което формата се изважда и се оставя да престои 5 минути.
• Пудингите се изваждат, а формата се охлажда за 5 минути и отново се намаслява.
• Разпределя останалото тесто за Йоркширски пудинг със синьо сирене и се пекат 18 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар