2 ч.ч. овесени ядки (по възможност безглутенови) 2 ч.л. бакпулвер 1/4 ч.л.
сода 1 1/2 ч.л. канела 1/4 ч.ч. мед 2 с.л. семена чиа (не е фатално, ако нямате
чиа под ръка, бел.ред.) 1/4 козе кисело мляко 1/2 ч.ч. сок от ябълка 2 разбити
яйца и още един белтък 4 с.л. кокосово масло (използвайте краве масло, ако
нямате кокосово; истинското краве масло е много полезно за организма и освен
това е устойчиво на нагряване при готвене, за разлика от зехтина, олиото или
маргарина; именно от краве масло се приготвя Златото на аюрведичната кухня и
медицина - пречистеното масло гхи; в този ред на мисли, не избягвайте
масълцето, бел.ред.) 1/2 ванилия на прах 2 големи зелени ябълки 2 узрели банана
1/2 ч.ч. счукани орехи (може и лешници)
В блендер или обикновено мини чопърче смелете овесените ядки до брашнена консистенция и добавете счуканите ядки. В голяма купа смесете овесената смес, содата и бакпулвера. Разбийте яйцата в отделна купа и добавете към тях киселото мляко и ябълковия сок. Върху котлона, на много тих огън разтопете маслото заедно с канелата, ванилията и меда, докато не се получи сладък сироп. Добавете яйчената смес и сиропа в купата със сухите състваки. Разбърквайте внимателно като постепенно примесвате и парчетата ябълка и банан. Леко намазнете формите за мъфини и ги напълнете. Но не до ръба на формичката, защото по време на печенето мъфините ще се надигнат. Печете на предварително загрята фурна на около 200С до момента, в който клечка за зъби, забодена в мъфин, не излезе суха и чиста. Отнема около 30-40 минути, в зависимост от печката. След като са готови, оставете кексчетата да изстината на решетка за 15 минути.
В блендер или обикновено мини чопърче смелете овесените ядки до брашнена консистенция и добавете счуканите ядки. В голяма купа смесете овесената смес, содата и бакпулвера. Разбийте яйцата в отделна купа и добавете към тях киселото мляко и ябълковия сок. Върху котлона, на много тих огън разтопете маслото заедно с канелата, ванилията и меда, докато не се получи сладък сироп. Добавете яйчената смес и сиропа в купата със сухите състваки. Разбърквайте внимателно като постепенно примесвате и парчетата ябълка и банан. Леко намазнете формите за мъфини и ги напълнете. Но не до ръба на формичката, защото по време на печенето мъфините ще се надигнат. Печете на предварително загрята фурна на около 200С до момента, в който клечка за зъби, забодена в мъфин, не излезе суха и чиста. Отнема около 30-40 минути, в зависимост от печката. След като са готови, оставете кексчетата да изстината на решетка за 15 минути.
2 ч.ч. овесени ядки (по
възможност безглутенови)
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1 1/2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. мед
2 с.л. семена чиа (не е фатално, ако нямате чиа под ръка, бел.ред.)
1/4 козе кисело мляко
1/2 ч.ч. сок от ябълка
2 разбити яйца и още един белтък
4 с.л. кокосово масло (използвайте краве масло, ако нямате кокосово;
истинското краве масло е много полезно за организма и освен това е
устойчиво на нагряване при готвене, за разлика от зехтина, олиото или
маргарина; именно от краве масло се приготвя Златото на аюрведичната
кухня и медицина - пречистеното масло гхи; в този ред на мисли, не
избягвайте масълцето, бел.ред.)
1/2 ванилия на прах
2 големи зелени ябълки
2 узрели банана
1/2 ч.ч. счукани орехи (може и лешници)
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/lyubimite-mufini-na-sina-na-miranda-ker.24271.html
Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/lyubimite-mufini-na-sina-na-miranda-ker.24271.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар