сряда, 10 юни 2015 г.

Желатинова торта за проба @




  • блатове - бишкоти
  • сметана - 1 кофичка заквасена, голяма
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче, за сметаната
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • плодове - 1 кг микс от ягоди, малини или каквито решите
  • сок или сироп - 2 бутилки ягодов, домашен
  • захар - при нужда (моят сироп е достатъчно сладък)
  • желатин - 4 - 5 пакетчета
Сложете готовия блат във форма с отлепящи се страни, като блатът трябва да е с големината на дъното на формата.

Загрейте прясното мляко със захарта и разтворете набъбналото отделно пакетче желатин в млякото, което не трябва да е врящо горещо). Оставете сместа да изстине и преди да започне да се желира я излейте върху блата. Оставете на студено, докато стегне.

Загрейте сиропа и разтворете останалите пакетчета желатин в него. Ако нямате домашен сироп, пробвайте с плодов сок от кутия. Почистените плодове, нарязани при нужда, разбъркайте със сиропа.

Оставете отново да изстине и преди да се желира го излейте върху вече стегналия тънък сметанов слой. Сложете тортата отново на студено, докато стегне окончателно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар