- блатове - бишкоти
- сметана - 1 кофичка заквасена, голяма
- прясно мляко - 100 мл
- желатин - 1 пакетче, за сметаната
- пудра захар - 3 - 4 с.л.
- плодове - 1 кг микс от ягоди, малини или каквито решите
- сок или сироп - 2 бутилки ягодов, домашен
- захар - при нужда (моят сироп е достатъчно сладък)
- желатин - 4 - 5 пакетчета
Загрейте прясното мляко със захарта и разтворете набъбналото отделно пакетче желатин в млякото, което не трябва да е врящо горещо). Оставете сместа да изстине и преди да започне да се желира я излейте върху блата. Оставете на студено, докато стегне.
Загрейте сиропа и разтворете останалите пакетчета желатин в него. Ако нямате домашен сироп, пробвайте с плодов сок от кутия. Почистените плодове, нарязани при нужда, разбъркайте със сиропа.
Оставете отново да изстине и преди да се желира го излейте върху вече стегналия тънък сметанов слой. Сложете тортата отново на студено, докато стегне окончателно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар