сряда, 5 октомври 2016 г.

Най-полезният суров пай




За блата:
18 фурми
¾ ч.ч. суров бадем

За шоколадовия мус:
2 меки авокадо
2/3 ч.ч. мед (можете да използвате агаве или кленов сироп)
½ ч.ч. бадемово/оризово/прясно мляко
½ ч.ч. сурово какао на прах

За сметаната:

2 консерви органично кокосово мляко, охладено
4 с.л. пудра захар (по желание)
1 ч.л. екстракт от ванилия

Предната вечер сложете консервите с кокосово мляко в хладилника и една купа във фризера, в която ще разбърквате кокосовата сметана.

Започнете с приготвянето на блата:

В чопъра или кухненския си робот смелете заедно фурмите и бадемите, докато не се получи лепкаво тесто.

Тавичката, в която ще направите пая постелете с хартия за печене. Отгоре разпределете равномерно тестото от фурми и бадеми – с натискане и наместване.


Направете сега муса от авокадо:

Смелете на крем всички съставки за муса. Готовия шоколадов мус разпределете върху блата. Сложете тавичката в хладилника.

За кокосовата сметана:

След като отворите консервите с кокосовите млека ще забележите, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността е „паднала“ на дъното. С лъжичка внимателно оберете крема, като оставите непокътната течността на дъното.

В купа, която е стояла на студено във фризера сложете обрания кокосов крем и от двете консерви и го разбийте с миксер за 2-4 минути. Ще получите плътна сметанова смес, към която добавете ванилията и пудрата захар (нея по желание). Разбийте за още минутка.



Извадете пая от хладилника и разнесете върху него кокосовата сметана.

Можете да поръсите готовия пай с кафява захар на кристали, с настърган черен шоколад или кокосови стърготини. А може и всичко заедно.

Покрийте пая със свежо фолио и го оставете да стегне в хладилника за минимум 2 часа, а най-добре за цяла нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар