14 бр. яйца от пъдпъдъци
2 моркова
6 печени червени чушки
200 г картофи
200 г царевица от консерва
1 връзка копър
200 г заквасена сметана
100 г кисело мляко
2 с. л. горчица
250 мл зеленчуков бульон
2 пакетчета желатин
сол на вкус
2 моркова
6 печени червени чушки
200 г картофи
200 г царевица от консерва
1 връзка копър
200 г заквасена сметана
100 г кисело мляко
2 с. л. горчица
250 мл зеленчуков бульон
2 пакетчета желатин
сол на вкус
Яйцата
се сваряват и се обелват. Картофите и морковите се сваряват, охлаждат се, режат
се на кубчета и се смесват с наситнените копър и чушки, и отцедената от
консервата царевица. Заквасената
сметана се разбърква с киселото мляко, горчицата и сол на вкус и сместа се
сипва при зеленчуците.
Желатинът
се разтваря в студена вода, разтопява се, разбърква се с горещия бульон и се
налива към останалите продукти.
Сместа
се разпределя в силиконови форми за мъфини, в средата се слага по едно цяло
пъдпъдъче яйце, оставя се в хладилник за 4 часа, след това салатата се изважда
от формите и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар