- 1 1/2 ябълки
- 1-2 с.л. червени боровинки /стафиди/
- 1 непълна ч.ч. фини овесени ядки
- 120 г пшенично брашно
- 60 г кафява захар
- 50 г захар
- 1 пълна с.л. натурално нишесте
- 125 г кокосово масло
- 2 зрънца карамфил
- 1/2 ч.л. канела
- 2-3 щипки индийско орехче
- 3 щипки захар
Обелваме ябълката, нарязваме я на тънки филийки. Покриваме с тях стените и дъното на еднократни формички за печене.
Поръсваме с червени боровинки или стафиди.
В съд наливаме 120 мл студена вода, поръсваме с натурално нишесте и захар. Разбъркваме добре, изчакваме течността да се затопли и да се оформи глазура.
Стриваме карамфила, заедно с канелата, индийското орехче и 3 щипки захар.
След като сместа стане на прах, я прибавяме към нишестето.
Поливаме върху ябълките.
В отделен съд размесваме разтопения маргарин с кафявата захар, разбъркваме добре. Добавяме фините овесени ядки и брашното. Размесваме добре, докато сместа стане на трохи.
Поръсваме с тях ябълките, като притискаме добре. Поставяме сладкиша в средата на предварително загрята фурна. Печем на 180 градуса в продължение на 35-40 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар