Бибимбап
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1.
|
Оризът се сварява според указанията на опаковката.
|
|
2.
|
|
Чесънът се наситнява и 3/4 от него се смесват със соевия
сос и сусамовото олио.
|
3.
|
|
Спанакът се бланшира в подсолена вода, шокира се в
леденостудена вода, отцежда се и се изстисква. Овкусява се с малко от сместа
със соев сос.
|
4.
|
|
Кълновете се бланшират и също се овкусяват с малко от
соса.
|
5.
|
|
Морковите и тиквичката се режат на пръчици и се запържват
поотделно в уок, с малко олио.
|
6.
|
|
Месото се реже натънко и се пържи до готовност в олио, в
уок, заедно с останалия чесън и 1 с. л. кочуханг.
|
7.
|
Яйцата се изпържват на очи, така че жълтъците да останат
рохки.
|
|
8.
|
|
В купа се сипва от ориза и се овкусява с останалата смес
със соев сос. Отгоре се слага едно яйце и върху него – соеви кълнове, месо,
спанак, моркови, тиквичка.
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар