понеделник, 4 май 2015 г.

Бибимбап @



Бибимбап
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1.

Оризът се сварява според указанията на опаковката.
2.

Чесънът се наситнява и 3/4 от него се смесват със соевия сос и сусамовото олио.
3.


Спанакът се бланшира в подсолена вода, шокира се в леденостудена вода, отцежда се и се изстисква. Овкусява се с малко от сместа със соев сос.
4.

Кълновете се бланшират и също се овкусяват с малко от соса.
5.

Морковите и тиквичката се режат на пръчици и се запържват поотделно в уок, с малко олио.
6.

Месото се реже натънко и се пържи до готовност в олио, в уок, заедно с останалия чесън и 1 с. л. кочуханг.
7.

Яйцата се изпържват на очи, така че жълтъците да останат рохки.
8.

В купа се сипва от ориза и се овкусява с останалата смес със соев сос. Отгоре се слага едно яйце и върху него – соеви кълнове, месо, спанак, моркови, тиквичка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар