понеделник, 4 май 2015 г.

Ягодово- лимонов десерт



Продукти за бисквитената подложка:

13 чаени бисквити с масло
50 гр. печени лешници
4 с.л. течен мед

Продукти за крема:

1 кутия цедено кисело мляко от 500 гр.
200 мл. течна сладкарска сметана
500 гр. пресни ягоди
кората от 1 лимон
сокът от половин лимон
1 ч.ч. кафява захар (Brown Cane Sugar)
1 ванилия

за украсата:

3 чаени маслени бисквити
листенца пресен босилек



Сложете бисквитите и лешниците в блендера и ги смелете. Добавете лъжиците мед и пасирайте, до образуването на бисквитени трохи. Разпределете подложката в купичките по-равно и заравнете.
Пасирайте трите бисквити в блендера. Ще ги използвате за декорацията.
Разбийте сметаната на сняг. В друг дълбок съд разбийте с миксера цеденото кисело мляко, заедно с кафявата захар, сокът и лимоновата кора и ванилията.Смесете крема със сметаната и бъркайте до хомогенност.
Разпределете крема върху бисквитената подложка в купичките. Поръсете с бисквитените трохи и украсете с листенце пресен босилек.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар