Продукти за
бисквитената подложка:
13 чаени бисквити с масло
50 гр. печени лешници
4 с.л. течен мед
Продукти за крема:
1 кутия цедено кисело мляко от 500 гр.
200 мл. течна сладкарска сметана
500 гр. пресни ягоди
кората от 1 лимон
сокът от половин лимон
1 ч.ч. кафява захар (Brown Cane Sugar)
1 ванилия
за украсата:
3 чаени маслени бисквити
листенца пресен босилек
Сложете
бисквитите и лешниците в блендера и ги смелете. Добавете лъжиците мед и
пасирайте, до образуването на бисквитени трохи. Разпределете подложката в
купичките по-равно и заравнете.
Пасирайте трите бисквити в блендера. Ще ги използвате за декорацията.
Разбийте сметаната на сняг. В друг дълбок съд разбийте с миксера цеденото кисело мляко, заедно с кафявата захар, сокът и лимоновата кора и ванилията.Смесете крема със сметаната и бъркайте до хомогенност.
Разпределете крема върху бисквитената подложка в купичките. Поръсете с бисквитените трохи и украсете с листенце пресен босилек.
Пасирайте трите бисквити в блендера. Ще ги използвате за декорацията.
Разбийте сметаната на сняг. В друг дълбок съд разбийте с миксера цеденото кисело мляко, заедно с кафявата захар, сокът и лимоновата кора и ванилията.Смесете крема със сметаната и бъркайте до хомогенност.
Разпределете крема върху бисквитената подложка в купичките. Поръсете с бисквитените трохи и украсете с листенце пресен босилек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар