петък, 15 май 2015 г.

Торта “Хъмингбърд”

Адаптирано от Joy the Baker
4 блата за 20 см форма или 5 блата за 16 см форма
Продукти:
1 чаша (110 грама) пекан (американски орехи) печени и ситно нарязани
3 чаши (390грама) брашно
2 чаши (400 грама) бяла захар
1 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1 / 2-1 чаена лъжичка канела на прах
3 големи яйца, леко разбити
3/4 чаша (180 мл) рапично олио
1 1/2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия
227 гр ананас от консерва
2 чаши пюре от узрели банани (3-4 средни банани)

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 градуса С. Аз сложих решетката на най-долно ниво, за да не се изпече отгоре и да остане сурово вътре. Преценете според вашата фурна. Поставете хартия за печене върху две форми с падащи стени и намазнете с масло.
2. Поставете орехите върху лист хартия за печене и ги изпечете във фурната за около 8 минути или докато леко покафенеят. Оставете да изстинат.
3. В голяма купа смесете заедно брашното, захарта, содата, солта, и канелата.
4. В друга голяма купа смесете яйцата, маслото, екстракта от ванилия. Смелете орехите в блендер.  След това, като използвате отново блендера пюрирайте ананаса и бананите. Добавете всичко към сместа с яйцата. После добавете мокрите съставки към сместа от брашно и разбъркайте, докато се комбинират. Разпределете тесто между двете подготвени тавички, ако ползвате две. Ако не просто разделете сместа на две и я печете последователно. Печем за около 25-30 минути или докато клечка за зъби поставена в центъра на тортата излезе суха.
5. Извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка. След около 10 минути обърнете блатовете върху решетка или хартия за печене, след това се охлади напълно, преди да поставите глазурата.
За глазурата
80 грама меко масло
300 гр крема сирене
400-500 грама пудра захар
1 чаена лъжичка ванилия
6. Разбийте крем сиренето и маслото на ниска скорост, докато се получи гладка смес, без бучки. Постепенно добавете пудрата захар и  разбийте до готовност. Остържете сместа от стените на купата, както е необходимо.
7. Изрежете горната част на двата блата, след което ги разрежете на половина. При мен се получиха четири блата. Сглобете тортата, като редувате блат, глазура, блат, глазура. Намажете тортата отгоре и отстрани с глазурата на тънък слой. Сложете да стегне в хладилника, така по-лесно ще я направите глазурата гладка. Извадете и намажете втори по-обилен слой, след което заравнете добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар